Όλα τα άρθρα του/της Μαρία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Συνάδελφοι, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής, όπως επίσης και νέου Εποπτικού Συμβουλίου, θα γίνουν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στα γραφεία του Παραρτήματος, (Καποδιστρίου 52, Πάτρα) από τις 10:00 έως τις 18:00.

Καλούμε όλα τα μέλη του Παραρτήματος να συμμετέχουν στις εκλογές και να στηρίξουν την λειτουργία του Παραρτήματος.

ΑΣΚΗΣΕΙς ΦΥΛΛΟ 1 ΚΑΡΑΒΟΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους μαθητές της περιοχής μας, να αντιμετωπίσουν θέματα διαγωνισμών επιπέδου Ευκλείδη και Αρχιμήδη έχει ετοιμάσει μια σειρά θεμάτων Άλγεβρας, Γεωμετρίας, Θεωρίας Αριθμών και Πρακτικών Προβλημάτων. Τα θέματα πρότεινε ο συνάδελφος Καραβότας Δημήτριος και τα έχει επιμεληθεί η επιτροπή που ορίστηκε από το παράρτημα.

διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η “Κίνηση για την Αλλαγή στην Μαθηματική Εκπαίδευση” διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τα νέα προγράμματα σπουδών στα Μαθηματικά την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 7:00μ.μ. Για την διαδικασία που ακολουθείτε για να συνδεθείτε και να συμμετέχετε στην εκδήλωση αυτή, σας παρακαλούμε να δείτε την συνημμένη αφίσα.

Διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Πρόγραμμα – ώρες εξέτασης το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ο διαγωνισμός “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 ηλεκτρονικά (ο κάθε μαθητής από το σπίτι του). Στο σύστημα θα εισέλθουν οι μαθητές με τους κωδικούς που τους έχουν σταλεί. Οι  ώρες εξέτασης είναι οι παρακάτω:  

10.00 – 11.30  Τάξεις   Ε΄ ,  ΣΤ  Δημοτικού
12.00 – 13.30  Τάξη     Β΄          Δημοτικού
14.00 – 15.30  Τάξεις   Γ΄ ,  Δ΄  Δημοτικού
16.00 – 17.30  Τάξεις Α΄ ,  Β΄,  Γ΄  Γυμνασίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 39ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ «O ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» 26/2/2022

Η διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Γκίνη Νικόλαο του Μουσικού Σχολείου Πατρών για το Β Βραβείο στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια προσπάθεια για ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του έργου του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω των αποφοίτων του. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να σας προσκαλέσω να εγγραφείτε στο δίκτυο αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας, εφόσον είστε απόφοιτοι. Για τον σκοπό αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε την αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του δικτύου αποφοίτων στην διεύθυνση: https://alumni.upatras.gr/ . Για την απλοποιημένη διαδικασία εγγραφής στο κοινωνικό δίκτυο, ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://alumni.upatras.gr/register/

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το άρθρο “Ασκήσεις στον Ανεμόμυλο” του Δημήτρη Νικολακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ευκλείδης Β΄ στο τεύχος 120.

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το άρθρο “Η πηγή της γνώσης” του συναδέλφου Χρήστου Μπατέλη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ευκλείδης Β΄ στο τεύχος 120.