Αρχείο κατηγορίας ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «ΘΑΛΗ» 2022

Ανακοινώθηκαν από την ΕΜΕ τα αποτελέσματα του 83ου διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ».

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που προσπάθησαν και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διακριθέντες που αποκτούν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «ο Αρχιμήδης», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 διεκδικώντας μια θέση σε εκείνους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι διακριθέντες του νομού μας:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Συνάδελφοι, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής, όπως επίσης και νέου Εποπτικού Συμβουλίου, θα γίνουν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στα γραφεία του Παραρτήματος, (Καποδιστρίου 52, Πάτρα) από τις 10:00 έως τις 18:00.

Καλούμε όλα τα μέλη του Παραρτήματος να συμμετέχουν στις εκλογές και να στηρίξουν την λειτουργία του Παραρτήματος.

Διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Πρόγραμμα – ώρες εξέτασης το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ο διαγωνισμός “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 ηλεκτρονικά (ο κάθε μαθητής από το σπίτι του). Στο σύστημα θα εισέλθουν οι μαθητές με τους κωδικούς που τους έχουν σταλεί. Οι  ώρες εξέτασης είναι οι παρακάτω:  

10.00 – 11.30  Τάξεις   Ε΄ ,  ΣΤ  Δημοτικού
12.00 – 13.30  Τάξη     Β΄          Δημοτικού
14.00 – 15.30  Τάξεις   Γ΄ ,  Δ΄  Δημοτικού
16.00 – 17.30  Τάξεις Α΄ ,  Β΄,  Γ΄  Γυμνασίου

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το άρθρο “Ασκήσεις στον Ανεμόμυλο” του Δημήτρη Νικολακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ευκλείδης Β΄ στο τεύχος 120.

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το άρθρο “Η πηγή της γνώσης” του συναδέλφου Χρήστου Μπατέλη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ευκλείδης Β΄ στο τεύχος 120.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Με θλίψη μάθαμε τον χαμό του συναδέλφου μαθηματικού Μαρίνου Βεργέτη. Ο Μαρίνος Βεργέτης υπηρέτησε με ευσυνειδησία τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπήρξε Δ/ντής του 5ου ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ  και μέλος του Παραρτήματος Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αχαΐας της ΕΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην μνήμη του θα καταθέσει το ποσό των 100 € στο Φιλανθρωπικό Σωματείο ”Κιβωτός Αγάπης”.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ¨Ο ΘΑΛΗΣ¨ 2021

Το Παράρτημα Αχαΐας προτείνει δύο διαγωνίσματα προσομοίωσης για τον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» για την Β΄ Γυμνασίου και την Γ΄ Γυμνασίου. Οι ενδεικτικές λύσεις των προβλημάτων θα αναρτηθούν την Τετάρτη 03-11-2021.