Αρχείο κατηγορίας ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΗ 11-3-2024

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα ” Πολυώνυμα και Πολωνυμικές συναρτήσεις”.

Κεντρικός Ομιλητής: κ. Τσιγγέλης Μιχαήλ, Μέλος Ε.ΔΙ.Π του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-05-2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 17 Μαΐου , ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή τον κ. Σταύρο Παπασταυρίδη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα: «Τα στοιχεία (του Ευκλείδη): Κεντρική επιρροή στον δυτικό πολιτισμό»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα WEBEX, ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://upatras.webex.com/meet/phikapa

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-02-2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου , ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη με ομιλήτρια την κ. ΦιλαρέτηΖαφειροπούλου -Καρατζόγλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα: “Μια Περιήγηση στο Χάος και στα Φράκταλς”

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα WEBEX, ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://upatras.webex.com/meet/phikapa

διαλεξη δευτερα 3-02-2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου , ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας. Ομιλητής θα είναι ο κ.  Δρ.Σπυρίδων Παπαδάκης  , Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής.

Θέμα:  Διδασκαλία Μαθηματικών  στην Α/θμια , Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση με το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης

Περίληψη:  Στη διάλεξη αυτή θα γίνει μια επισκόπηση του μοντέλου της Ανεστραμμένης τάξης με το θεωρητικό πλαίσιο και τα τρία στάδια εφαρμογής του  στην πράξη,  τα αναμενόμενα οφέλη, και τα συνηθισμένα εμπόδια και τους προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα συζητηθεί η τεχνολογική υποστήριξη και θα αναφερθούν Διαδικτυακές υπηρεσίες και λογισμικά για την υποστήριξη του μοντέλου. Θα παρουσιαστούν τρία (3) παραδείγματα  εφαρμογής στη διδακτική πράξη, ένα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια – Τριτοβάθμια) τα οποία θεωρούνται επιτυχημένα και θα αναλυθούν οι παράγοντες επιτυχίας τους.

Τα γραφεία μας είναι: Καποδιστρίου 52, Πάτρα. Οι ομιλίες είναι ανοιχτές στο κοινό.

Διάλεξη Δευτέρα 9-12-2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Ανδρέας Αρβανιτογεώργος , Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα: Εισαγωγή στη Θεωρία του Lie

Περίληψη:  Με κίνητρο το πρόγραμμα Erlangen του F. Klein περί άποψης για τη γεωμετρία, θα γίνει αναφορά στα κεντρικά αντικείμενα που είναι οι απειροστικοί μετασχηματισμοί, γνωστοί σήμερα ως ομάδες Lie.  Θα αναφερθεί η σχέση του Klein με τον S. Lie, θεμελιωτή της θεωρίας των ομάδων Lie, θα παρουσιαστούν βασικοί ορισμοί και παραδείγματα, καθώς και η σχέση ομάδων Lie και αλγεβρών Lie.

Τα γραφεία μας είναι: Καποδιστρίου 52, Πάτρα. Οι ομιλίες είναι ανοιχτές στο κοινό.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 20 Μαΐου, ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου -Καρατζόγλου , Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα: «Μια περιήγηση στον ουρανό και τις ιστορίες του»

Τα γραφεία μας είναι: Καποδιστρίου 52, Πάτρα.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13 Μαΐου, ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Λεντούδης Παύλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα: « Επί του θεμελιώδους θεωρήματος του ολοκληρωτικού λογισμού »

Περίληψη: Θα συζητήσουμε το πρόβλημα ευρέσεως των παραγουσών (μιας συνάρτησης που υποθέτουμε ότι είναι παράγωγος μιας άλλης) στα πλαίσια των ολοκληρωμάτων Riemann, Lebesgue, Kurzweil-Henstock. Στο τελευταίο ολοκλήρωμα συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό και παρουσιάσιμο.

Τα γραφεία μας είναι: Καποδιστρίου 52, Πάτρα.

ΔΙΑΛΕΞΗ 28ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα γραφεία της εταιρείας. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Αθανασία Μπαλωμένου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

Θέμα: Παράμετροι αξιοποίησης πολλαπλών εξωτερικών αναπαραστάσεων για την προσέγγιση πολύπλοκων μαθηματικών εννοιών.

Τα γραφεία μας είναι: Καποδιστρίου 52, Πάτρα