ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2024

Το Παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), διοργανώνει στην Πάτρα το « 3ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο (Θ.Μ.Σ.)».

Το Θ.Μ.Σ. απευθύνεται σε μαθητές/τριες που στη  σχολική χρονιά 2024-2025 θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο, δηλαδή αφορά μαθητές/τριες που σήμερα είναι στην ΣΤ’ Δημοτικού , στην Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Η διάρκεια του Θ.Μ.Σ. θα είναι δυο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί από 17/6/2024 έως 28/6/2024. Το Θ.Μ.Σ. θα λειτουργήσει σε κατάλληλο σχολικό χώρο και τα μαθήματα θα γίνονται τα απογεύματα από τις 17:00 έως τις 20:00 τις εργάσιμες ημέρες.

Θα παρουσιάσουμε τους βασικότερους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης και θα επιδιώξουμε, με την βοήθεια επιστημονικής επιτροπής, οι εισηγήσεις προς τους μαθητές, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, να ψυχαγωγήσουν και να ενθουσιάσουν τα παιδιά, ακόμα και αυτά  που πιθανά όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζαν τα Μαθηματικά με επιφυλακτικότητα, δισταγμό και φόβο.

Σκοπεύουμε, μέσα από κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίας, η Άλγεβρα, η Ανάλυση, η Τριγωνομετρία, η Στατιστική, η Γεωμετρία, η Θεωρία Πιθανοτήτων, η Θεωρία Αριθμών, η Αναλυτική Γεωμετρία, να αποτελέσουν μια ευχάριστη πρόκληση για τα παιδιά μας και η κατάκτηση των αντίστοιχων γνώσεων να συμβάλλει στην επίτευξη των μελλοντικών τους στόχων.

Την πρώτη ημέρα 17/6/2024 θα γίνει η τελετή έναρξης, με προσκεκλημένους τις αρχές του τόπου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους χορηγούς μας, τα παιδιά με τους γονείς , τους συμμετέχοντες συναδέλφους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης θα δοθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία του Θ.Μ.Σ., καθώς και  οι απαραίτητες σημειώσεις.

Η αίτηση συμμετοχής στο Θ.Μ.Σ. είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στα γραφεία του  Παραρτήματος,  Καποδιστρίου 52, ή ηλεκτρονικά στην φόρμα https://forms.gle/ZxDqgL1gY5CCdNET8

Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων μαθητών θα είναι 100 και θα προσδιοριστεί με βάση τη  σειρά προτεραιότητας, που προκύπτει από την ημερομηνία αίτησης συμμετοχής. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι δυνατόν να κατατεθούν μέχρι 27/5/2024.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ∈ για όλη τη διάρκεια του Θ.Μ.Σ. και η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει μετά τον προσδιορισμό των μαθητών και μαθητριών, που θα συμμετέχουν στο Θ.Μ.Σ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *